"Kiirtestid võiks alles jääda" – Rakvere majutusasutused valmistuvad rasketeks aegadeks

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Aqva hotell ja veekeskus. Rakvere suurima ja mainekaima majutusasutuse juht ennustab eelseisvatel kuudel märkimisväärseid kahjusid kogu sektorile.
Aqva hotell ja veekeskus. Rakvere suurima ja mainekaima majutusasutuse juht ennustab eelseisvatel kuudel märkimisväärseid kahjusid kogu sektorile. Foto: Marianne Loorents

Uute piirangutega uuel nädalal muutuvad kiirtestid vähemalt jaanuarini kehtetuks. Rakvere majutusasutused on teisel koroonaaastal õppinud kiiresti kohanema, kuid on piirangute sisu suhtes skeptilised. Suured ettevõtted kardavad ka suuremat kahju.

Nädala alguses teatas peaminister Kaja Kallas, et alates esmaspäevast, 25. oktoobrist kuni 10. jaanuarini kehtivad uuendatud ajutised piirangud. Olulisim punkt puudutab kiirteste – enam ei taga kohapeal tehtud negatiivne koroonaproov isikule pääsu restorani, klubisse, meelelahutus-, spordi- või majutusasutusse. Kallas viitas ka sellele, et terviseamet saab voli sulgeda ettevõtted, kel on kohustus koroonatõendit küsida, kuid kes ei tee seda.

Osati on majutusettevõtted teisel koroonaaastal oludega harjunud ja kohanevad kiiremini. See, et asutusi enam sulgema ei sunnita, ei taga neile aga toimetulekut oludes, kus seaduse järgi tuleb mitu klienti lihtsalt ukse taha jätta. Kiirtesti tulemuse kehtetuks muutmist ei pidanud heaks ideeks ükski küsitletud ettevõtja, ning seda mitte vaid äritegevuse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles