Kui palju tellimata materjali maandub kahe kuuga postkasti

, suvereporter
Copy
Kahe kuu jooksul saabus postkasti 26 reklaamlehte, millest vaid kuus on kergesti taaskasutatavad. Ülejäänud 20 tuleb viia paberi ja kartongi kogumiskasti või jäätmejaama.
Kahe kuu jooksul saabus postkasti 26 reklaamlehte, millest vaid kuus on kergesti taaskasutatavad. Ülejäänud 20 tuleb viia paberi ja kartongi kogumiskasti või jäätmejaama. Foto: Ain Liiva

Valimiste eel kurtis mu apoliitiline Rakvere linna piiril elav sugulane, et propagandat hakkab sisse lendama nii uksest kui ka aknast. Tema postkastil pole kleepsu “Ma ei soovi reklaami”. Soovitasin tal sel perioodil (17. august kuni 17. oktoober) postkasti mitte tühjendada, et saaksin teha eksperimendi. Praeguseks on valimistulemused teada ja aeg vaadata, mis tema postkasti maandus.

Eksperimendi jooksul jõudis tema postkasti 26 reklaamlehte, millest 20 olid läikivast kilejast materjalist ja kuus paberist. Kiire kalkulatsiooni abil jõudis sugulane järelduseni, et igast neljast reklaamlehest saab ta tulehakatusena kasutada vaid ühte – ja see on optimistlik arvutus. Ülejäänud reklaami korrektseks käitlemiseks tuleks tal kolida piirkonda, mille läheduses asub paberi ja kartongi kogumiskast, või teha aeg-ajalt käik jäätmejaama.

Poed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles