Veiko Tubin: “Heli ei tohi teatris olla kunagi peaosas”

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Veiko Tubin lõpetas lavaka 2006. aastal ja töötas aastakümne Tallinna Linnateatris. Praegu teenib ta loomeleiba vabakutselisena.
Veiko Tubin lõpetas lavaka 2006. aastal ja töötas aastakümne Tallinna Linnateatris. Praegu teenib ta loomeleiba vabakutselisena. Foto: Veiko Tubin

Veiko Tubin on vabakutseline lavastaja, näitleja ja helilooja, kes loonud helikujunduse ja originaalmuusika rohkem kui kolmekümnele lavastusele. Neist viimane on Indrek Hargla raamatul põhinev ja Aare Toikka lavastatud “Suvitusromaan” Rakvere teatris. Samuti on ta juhtinud saateid nii oma näo kui ka häälega. Minevikku kuulub ETV teatrisaade “Kontakt”, siiani on aga eetris taskuhääling “Armastusest”, mida ta juhib koos Kundast pärit Elina Naaniga.

Teatri muusikalist poolt valdab Veiko Tubin hästi. 2014. aastal pälvis ta Eesti teatriauhinna kahe Tallinna Linnateatri lavastuse muusika eest. 2020. aastal tõi talle aga Eesti Kooriühingu aasta teo preemia lavastaja roll Gustav Ernesaksast jutustavas muusikalises tükis “Hakkame, mehed, minema”.

”Suvitusromaan” on päris tõsise ja sünge lugu. Laval mängitakse läbi palju selliseid asju, mille kujutamisest teatris teinekord ringiga mööda minnakse. Näiteks vägistamisstseen. Kas olete kunagi teinud muusikat sellest veel karmimale vaatemängule?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles