Mart Olvetile. Tõelisele koolimehele. Tänutundega

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere eragümnaasiumi direktor Anne Nõgu ja õpilaste esindajad tähistasid tseremooniaga Rakvere I algkooli juhataja-õpetaja Mart Olveti hauaplatsi uue kujunduse valmimist.
Rakvere eragümnaasiumi direktor Anne Nõgu ja õpilaste esindajad tähistasid tseremooniaga Rakvere I algkooli juhataja-õpetaja Mart Olveti hauaplatsi uue kujunduse valmimist. Foto: Ain Liiva

Mart Olveti sügava jälje Rakvere kooliloos oli aeg peaaegu nähtamatuks kulutanud. Rakvere eragümnaasiumis koguti mälestuskilde ja leiti üles koolimehe hauaplats. Rahupaigale tehti lakooniliselt väärikas kujundus.

Mart Olvet oli Rakvere I algkooli, praeguse Rakvere eragümnaasiumi mõttelise eelkäija juhataja-õpetaja. Et Mart Olvetist ja kooli ajaloost rohkem teada, korraldas eragümnaasium koostöös Viru Instituudiga mälestuste kogumise, mis täiendas tublisti senist teadmiste pagasit.

Hiljaaegu jõuti olulise tähiseni: Mart Olveti perekonna hauaplats Rakvere Linnakalmistul sai värske, soliidse ja väärika väljanägemise. Platsi kujunduse autor on skulptor ja eragümnaasiumi kunstiõpetaja Teet Suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles