Novembrist saab Lääne-Virumaa keskraamatukogus praktiseerida saksa keelt

, suvereporter
Copy
Novembris alustavas saksa keele kohvikus on mänguline õhkkond. Lauale pannakse ka tee ja küpsised.
Novembris alustavas saksa keele kohvikus on mänguline õhkkond. Lauale pannakse ka tee ja küpsised. Foto: Meelis Meilbaum

2. novembrist alustab raamatukogus saksa keele kohvik. See hakkab toimuma teisipäeviti kell 17 ning seda hakkab korraldama Tuuli Kumari. Raamatukoguhoidja Tiina Saare, kes on üks eesti keele kohviku eestvedajatest, ütles, et keelekohvik on hea koht, kus säilitada ja arendada omandatud keeleoskust. "Päris paljud on koolis saksa keelt õppinud ja soovivad oma keeleoskust värskendada," selgitas Saare.

Tiina Saare märkis, et keelekohviku puhul pole tegu keelekursusega ning seal ei õpita grammatikat. Oluline on, et rühmaga liitunud suudaks natukenegi vestelda. Esimesel korral tutvutakse üksteisega. Järgmistel kohtumistel räägitakse mitmesugustel elulistel teemadel. "Perekond, reisimine ja tervis on tavaliselt jutuks," ütles Saare. Soovi korral saab iseseisvalt keeleoskust edasi arendada, raamatukogust on võimalik laenutada õppematerjale.

Keelekohvikud on mängulised ja vaba õhkkonnaga, nendes harjutatakse huvi pakkuvat keelt. "Oleme olnud paindlikud ja vaadanud, mis on inimeste tase – selle järgi valime tegevusi," sõnas Saare. Kuna paljud eesti keele kohvikus osalejatest on välismaalased, tutvustatakse neile ka eesti kultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles