Reeglid karmistuvad: kinos ja teatris jälle mask ette

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Maskikohustus laieneb.
Maskikohustus laieneb. Foto: Remo Tõnismäe

29. oktoobrist hakkab tõenäoliselt kehtima uus korraldus, mille kohaselt tuleb avalikes kohtades kanda maski. See kehtib ka kohtades, kus muidu küsitakse koroonapassi. See hõlmab endas nii kinosid, teatreid kui ka kontserte.

Terviseameti hädaolukorra staabi juhi asetäitja Kalle Kitsing ütles, et reedest hakkab kehtima uus korraldus, mille järgi tuleb avalikus kohas hakata kandma maski. Terviseametist täpsustati hiljem, et tegu on siiski plaaniga, mida valitsus neljapäeval arutama hakkab, ja sellekohast korraldust praegu veel vastu võetud ei ole.

Nädala teisest poolest asub terviseamet koos politseiga Eesti suuremates linnades tegema reide piirangutest kinnipidamise jälgimiseks.

"Kodaniku jaoks tähendab see seda, et kui ta läheb avalikku kohta, peab tal olema kaasas meditsiiniline mask," rääkis Kitsing. "See on vajalik selleks, et mitte sattuda politseiga sõnelusse ja teha oma igapäevaelu lihtsamaks."

Terviseamet on Kitsingu sõnul teinud siiani järelevalvet sellises lootuses, et ettevõtted mõistavad pandeemia tõsidust. "Kahjuks meie leebe suhtumine ei ole toonud meile seda, mida oleme oodanud," ütles ta.

"Terviseamet enam ei hoiata," oli Kitsing resoluutne. Kui siiani on piirangute rikkujatega vesteldud ja neile olukorda selgitatud, siis edaspidi asutakse neid kohe karistama.

Kui inimene ei saa tervislikel kaalutlustel maski kanda, peab tal olema tõend, mille on väljastanud tervishoiuasutus, selgitas politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Tago Trei.

Loe pikemalt ERR-i portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles