Peale koolivaheaega hakatakse nakatunute kiireks avastamiseks koolides korraldama kiirtestimist

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Koolides hakatakse korraldama kiirtestimist.
Koolides hakatakse korraldama kiirtestimist. Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium teatas pressiteenistuse vahendusel, et nende eesmärk on hoida koolid viiruse levikut ennetavaid meetmeid kasutades võimalikult turvaliselt avatuna ja pakkuda õpilastele kontaktõpet.

Peale koolivaheaega koolide distantsõppele suunamist ministeerium ei kavanda, rakendada tuleb endiselt piirkondlikku lähenemist. Kui piirkonnas on üldised nakatumisnäitajad väga kõrged ja koolis on palju haigestunuid, on kooli, koolipidaja ning terviseametiga kooskõlastatult ning haridus- ja teadusministeeriumi informeerides võimalik rakendada lühiajalist distantsõpet.

"On arusaadav, et kõrge viiruse leviku tingimustes soovitakse kontakte vähendada, kuid tänasel päeval on palju ka koole, kus suur osa kooliperest on vaktsineeritud ning ei ole põhjust ennetavalt distantsõpet rakendada. Neid klasse, kus vaktsineerituid on palju, ei tohiks distantsõppele saata. Kui siiski on vajalik distantsõpet rakendada, siis tuleks seda aega kasutada nii õpilaste kui ka õpetajate vaktsineerimiseks, et koolikeskkond oleks võimalikult turvaline ja kontaktõpe saaks jätkuda. Haridustöötajatele, kel vaktsiinikuurist on möödas kuus kuud, pakutakse kaitse tagamiseks tõhustusdoose," ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna ning tänas haridusvaldkonna organisatsioone, kes on kutsunud lapsevanemaid ja noori üles koolivaheajal oma perearstiga konsulteerima ning võimaluse korral end vaktsineerima. "Näeme, et kui koolipere vaktsineeritus on kõrge, siis seal ei ole massilist nakatumist," ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles