Kas digitaliseerimine ja automatiseerimine võiks sobida ka sinu ettevõttele?

, Järvamaa arenduskeskuse ja Raplamaa arendus- ja ettevõtluskeskuse ettevõtluskonsultant
Copy
Ermo Brecher, Järvamaa arenduskeskuse ja Raplamaa arendus- ja ettevõtluskeskuse ettevõtluskonsultant
Ermo Brecher, Järvamaa arenduskeskuse ja Raplamaa arendus- ja ettevõtluskeskuse ettevõtluskonsultant Foto: Erakogu

Viimastel aastatel on jätkuvast tööjõupuudusest lähtuvalt üha enam juttu digitaliseerimise ja automatiseerimise olulisusest ettevõtte arengus. See on seadnud firmaomanikud küsimuse ette, kas uudsed lahendused sobiksid ka nende ettevõttele. Mis kasu neist uuendustest on? Kui senini on paistnud kõik toimivat, siis pole ju vaja midagi muuta. Aga kas ikka toimib ja kas ka kasumlikult?

Need küsimused on igati õigustatud, arvestades, et esimeses järjekorras seostub meil digitaliseerimisega üldjuhul midagi keerulist ja kõrgtehnoloogilist, midagi kallist ja kättesaamatut. Samuti arvatakse sageli ekslikult, et ettevõte pole selliste tehnoloogiliste uuenduste rakendamiseks piisavalt suur.

Tegelikult on aga nende esmapilgul ehk keerulisena tunduvate sõnade taga kogu asi palju lihtsam. Ei ole määrav, kas ettevõttes töötab 2, 20 või 200 inimest. Oluline on tuvastada valukoht, kuhu mingit ressurssi kulub ebamõistlikult palju, ja kaotada see ebatõhusus, kasutades väikest programmijuppi või masinat. Muudatusega vabanevat ressurssi saab hiljem otseselt rahalises vääringus mõõta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles