Juhan Kunderi Seltsi ruumid ostis Andres Jaadla ettevõte

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pikk 29 maja, mis koos hoonega aadressil Spordi 14 moodustab ühise kompleksi, on aastaid räämas olnud ja suurem osa sellest on seisnud tühjana.
Pikk 29 maja, mis koos hoonega aadressil Spordi 14 moodustab ühise kompleksi, on aastaid räämas olnud ja suurem osa sellest on seisnud tühjana. Foto: Ain Liiva

Rakveres Pikk 29 hoone teisel korrusel tegutsenud ja seal pikalt Kunderi rahvakooli juhtinud Juhan Kunderi Selts müüs mõned nädalad tagasi oma ruumid ettevõttele OÜ Kivaja, mille juhatuse esimees on ametiaega lõpetav Rakvere abilinnapea Andres Jaadla.

Mittetulundusühinguna tegutseva Kunderi seltsi juhataja Maia Simkini sõnul oli ruumide müümine ainus võimalus need päästa. “Maja kukub laiali otseses mõttes, koridori põrand on nii viltu, et seal tekivad tasakaaluhäired, alumised talad on nii läbi mädanenud, et need võiks harjaga kokku pühkida,” kirjeldas Simkin maja seisu. Muinsuskaitse toetusest jääks väheks ja Kunderi seltsil, kuhu kuulub umbes kakskümmend pensionieas naisterahvast, puudub hoone uuendamiseks raha.

Simkin on aastaid proovinud leida remondiks rahastust, käinud läbi kõik maavanemad, linnapead ja kirjutanud projekte fondidesse, viimati pöördus ta abipalvega praeguse linnavalitsuse poole. “Lugupeetud linnaisad küsisid, kas meile on oluline rahvakool või ruumid. Ütlesin, et üldiselt mõlemad, aga ilma rahvakoolita poleks ka seltsi, kuna sissetuleku toovad koolitused,” kõneles Simkin. Jõuti veendumuseni, et linn maja remondifondi ei panusta, aga rahvakooli võib arendada ükskõik mis pinnal. Praegu toimetabki rahvakool üüripinnal aadressil Niine 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles