Koroonaviiruse kappamise kiirus sõltub lastest (3)

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Vahetunnis puutuvad lapsed kokku mitte ainult klassikaaslastega, vaid ka teiste lastega. Ja see soodustab koroonaviiruse levikut koolides.
Vahetunnis puutuvad lapsed kokku mitte ainult klassikaaslastega, vaid ka teiste lastega. Ja see soodustab koroonaviiruse levikut koolides. Foto: Arved Breidaks

Terviseameti ida regionaalosakonna juht Marje Muusikus nimetas koroonaviiruse leviku märksõnaks lapsi. Lapsed viivad viiruse peredesse, kust see omakorda levib töökohtadesse. "Meil on hakanud töökohakolded tekkima – see on kurb," sõnas Muusikus.

Koroonaviiruse numbrid Lääne-Virumaal on heitlikud. Läinud laupäeval lisandus maakonda 74 haiget, pühapäeval 67, esmaspäeval 41, teisipäeval ehk üleriigilisel rekordpäeval tuli Lääne-Virumaale 121 positiivset testitulemust, kolmapäeval jälle vähem – 95.

"Kõige halvem ja salakavalam on alati, kui nakkus levib laste hulgas," kommenteeris terviseameti ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus kõikuvaid arve. Tema sõnul võibki siis juhtuda, et hoolimata koolivaheajast lähevad numbrid üles. Muusikus selgitas, et haiguse peiteperiood on kümme päeva. Laste puhul võivad haigussümptomid olla kergemad ja väikesele nohule või üksikule köhatusele ei pöörata tähelepanu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles