Riigikohus ei rahuldanud Rakvere rohelise Virgo Kruve valimiskaebust

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium jättis rahuldamata valimiste kohta laekunud kaebused.
Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium jättis rahuldamata valimiste kohta laekunud kaebused. Foto: Margus Ansu

Riigikohus jättis rahuldamata Rakveres roheliste nimekirjas kandideerinud Virgo Kruve ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Silver Kuusiku kaebused, milles sooviti elektroonilise hääletuse korraldamise õigusvastaseks tunnistamist ja tulemuste tühistamist. Nüüd on riigi valimiskomisjonil võimalik ka valimistulemused ametlikult välja kuulutada.

EKRE ja Silver Kuusiku kaebus puudutas tõlkeprobleemi elektroonilisel hääletusel – tõlkerakendus muutis valimiste veebilehel kandidaatide nimesid ja Silver Kuusikust sai näiteks Hõbe Kuusik.

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium jättis kaebuse rahuldamata. Kohtu hinnangul rikkus valimisteenistus kaebajate kandideerimisõigust, sest ei takistanud oma veebilehel kandidaatide nimekirja kuvamist moonutatud kujul. Samas jättis kohus hääletustulemused tühistamata, sest tõlkeprobleem ei saanud elektroonilise hääletamise tulemust oluliselt mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles