Hakkaja suurlinnatüdruk tuli Rakvere haiglasse praktikale ja siia ta jäigi

Merly Raudla
Copy
Üldkirurg Alisa Karus oma tööpostil Rakvere haiglas.
Üldkirurg Alisa Karus oma tööpostil Rakvere haiglas. Foto: Marianne Loorents

Ühest riigist teise kolimine pole kunagi meelakkumine. Eriti kui minna hoopis teistsugusesse kliimasse ja kultuuriruumi. Ukrainast pärit meditsiiniinimesed on selle siiski kätte võtnud ja ära teinud: saanud selgeks keerulise keele ja harjunud üle poole aasta kestva viletsa suusailmaga.

Kaheksa aastat tagasi tuli Ukraina pealinnast, pea kolme miljoni elanikuga Kiievist pisikese Rakvere väiksesse haiglasse praktikale noor kirurg Alisa Karus. Kiievis on noortel arstidel linna suurhaiglatesse väga keeruline tööle saada, sest vana põlvkond kirurge ei lase neid oma tööpõllule, ja ta otsustas, et valib väikese maakonnahaigla, kus ülikoolis õpitut rakendada. Kohe Kiievi kõrval olev Võšgorod on Rakvere sõpruslinn. Kui Rakvere haigla esindus sõpruslinna meditsiiniasutusega tutvust tegi, uuris Alisa Karus, kas ta saaks Eestisse tulla praktikat tegema.

Dokumentide vormistamine võttis küll omajagu aega, kuid oli ootamist väärt. Noorele arstile meeldisid väga siinsed töötingimused. Võšgorodi maakonnahaigla osakonnajuhataja julgustas samuti kolleegi Eestisse tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles