Agderi stipendium ootab kandidaate

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Mullu oli üks Agderi kunstistipendiumi saajatest kunstnik Mari Riina Mölder.
Mullu oli üks Agderi kunstistipendiumi saajatest kunstnik Mari Riina Mölder. Foto: Marianne Loorents

Lääne-Viru sõprusmaakond Agder Norrast annab kolmeteistkümnendat korda välja 25 000 Norra krooni (2500 eurot) suuruse stipendiumi Lääne-Virumaal tegutsevale kunstnikule või kultuuritegelasele.

Stipendiumi eesmärgiks on edendada kultuuri- ja kunstikeskkonda maakonnas ning luua kohalikele kunstnikele või kultuuritegelastele arenguvõimalusi. Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tegevdirektori Sven Hõbemägi sõnul on tal äärmiselt hea meel, et meie Norra sõbrad on taas nõus VIROL-iga koostöös maakonna tublisid kultuuriinimesi märkama ja tunnustama.

Stipendium võib jaguneda mitme kandidaadi vahel. Stipendiumitaotlus peab sisaldama kunstniku või kultuuritegelase isikuandmeid, loetelu 2021. aasta tähtsamatest töödest-projektidest ja kirjeldust stipendiumi kasutamise kohta. Taotlus peab olema vormistatud eesti ja inglise keeles.

VIROL-i moodustatud komisjon valib kandideerijate seast vähemalt ühe välja ja annab andmed edasi koostööpartneritele Norras.

2020. aasta stipendium läks jagamisele kultuurivaldkonna eestvedaja Indrek Jurtšenko ja kunstnik Mari Riina Mölderi vahel.

VIROL ootab märgusõnaga "Agderi kunsti­stipendium" vabas vormis taotlusi 29. novembri kella 17-ks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles