Hanno Tamme talu meenutab väikest koduloomuuseumi

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Hanno Tamm Tisleri talu lauda ees, millest on kujundatud näitusehoone. Tema peos on sada aastat vana prenner, millega odrateradest, siguritest ja hernestest viljakohvi tehti.
Hanno Tamm Tisleri talu lauda ees, millest on kujundatud näitusehoone. Tema peos on sada aastat vana prenner, millega odrateradest, siguritest ja hernestest viljakohvi tehti. Foto: Marianne Loorents

Muinsuskaitse tänavuse aastapreemia üks nominentidest on 82-aastane Hanno Tamm, kelle Tisleri talu Väike-Maarja vallas meenutab omalaadset koduloomuuseumi. Tamme kogumisind sai alguse enam kui poole sajandi eest ega ole raugenud tänase päevani.

Sissejuhatuseks ütles Hanno Tamm ajakirjanikule Tisleri talu õuel “Siia paistab püha koht. Näete, see on Ebavere mägi. Seal olid vanade eestlaste puukujud. See jääb minu talust kolme kilomeetri kaugusele. Juba Läti Henrik kirjutas sellest.”

Järgnevalt hüppas taat ajateljel seitse sajandit edasi. “See on Saksa sõjavankri ratas,” juhtis ta jutu ühele oma eksponaatidest. “Teises maailmasõjas oli 50 protsenti transpordist veel hobutransport.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles