Rakvere vald päästab jõule vaktsineerimisega

, suvereporter
Copy
Neile, kes pole veel kindlad, kas vaktsineerida tasub, on Sõmeru perearstid valmis pakkuma nõustamist.
Neile, kes pole veel kindlad, kas vaktsineerida tasub, on Sõmeru perearstid valmis pakkuma nõustamist. Foto: Marko Saarm

“Päästame jõulud” on Eesti perearstide ellu kutsutud aktsioon, kus Rakvere vald on võitluses koroonaga võtnud endale abistaja rolli. Valla eesmärk on jagada infot ja pakkuda abi, et vaktsineerimine kulgeks edukalt. Vald toetab transpordi pakkumisega. Vajaduse korral tuuakse vaktsineerijad inimesteni.

Sõmeru tervisekeskusest öeldi, et vaktsineerimisele pole tunglemist olnud. “Huvilisi on olnud nii esimesele, teisele kui ka tõhustusdoosile. Loomulikult võiks olla huvi ja soov suurem,” rääkis Reelika Kirsipuu, kes Rakvere vallas vaktsineerimist koordineerib. Koroona vastu vaktsineerimine on kõigile tasuta, seda tehakse Sõmeru tervisekeskuses ja Sõmeru perearstide nimistusse kuulumine pole oluline. Samuti pole vaja vaktsineerimisele ette registreerida, piisab vaid kohaleminekust.

Rakvere vald hakkas oma elanikele transpordiabi pakkuma kohe, kui vaktsineerimisega algust tehti. “Hetkel ei ole keegi veel soovi avaldanud transpordi osas, aga oleme selleks igal juhul valmis,” ütles Kirsipuu ja lisas, et vaktsineerimispunkti töötajad on võimalik kutsuda ka ettevõtetesse või kogukonnamajadesse, kus kõik soovijad saavad end vaktsineerida lasta. Ettevõtted ja kogukonnad saavad kasutada teenust, mis sisaldab spetsialisti selgitusi ja kaitsepookimist kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles