"Pikema sõpruse päev" kutsub mehi tervist kontrollima

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal näitas head eeskuju ja andis tervisekontrolliks vereproovi Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevjuht Sven Hõbemägi.
Eelmisel aastal näitas head eeskuju ja andis tervisekontrolliks vereproovi Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevjuht Sven Hõbemägi. Foto: Ain Liiva

"Pikema sõpruse päev" kutsub mehi leidma novembris aega enda ja sõprade jaoks, et oma tervist kontrollida. 2019. aastal alguse saanud ettevõtmine on esile toonud muret tekitavaid haigusi, mis varases faasis on ravitavad.

Ettevõtja Rain Vääna algatusel esimest korda 2019. aastal toimunud missioon "Pikema sõpruse päeva" on iga aastaga kasvatanud nende meeste hulka, kes peavad kord aastas oma tervise kontrollimist iseenesestmõistetavaks. 

Tänu "Pikema sõpruse päeva" algatusele on kahe aasta jooksul tervisekontrollis käinud juba üle 8000 mehe, kelle antud proovid on esile toonud muret tekitavad terviseriskid – üle 60 protsendil Eesti meestel on kõrge kolesterool ja igal kümnendal madal testosteroon, esineb maksakahjustusi ja muid probleeme, mille puhul saab õigeaegse sekkumisega abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles