Rakvere Vallimägi värvub hingedepäeval punaseks

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Vallimägi saab õhtuhämaruses punaka kuma, tribüünidel süüdatakse iga Eesti koroonaohvri kohta mälestusküünal.
Vallimägi saab õhtuhämaruses punaka kuma, tribüünidel süüdatakse iga Eesti koroonaohvri kohta mälestusküünal. Foto: Elmo Riig

Teisipäevasel hingedepäeval muudetakse Rakvere Vallimägi valgustite abil veripunaseks. Tegu on ülemaailmse aktsiooniga, millega mälestatakse koroonaohvreid ja tunnustatakse meditsiinitöötajate pingutusi. 

Veripunane valgus katab lavaala ning jääb südamerütmis pulseerima kella 22-ni. Lisaks punasele valgusele süüdatakse tribüünidel iga koroonaohvri mälestuseks küünal. Esmaspäevase seisuga oli nende arv 1540.

"Viimastel päevadel oleme purustamas üha uusi ja uusi kurbi rekordeid pandeemia kolmandas laines. Sümboliseerigu Rakvere Vallimäe nõlval iga süüdatud küünal Eestis COVID-i tõttu elu kaotanud inimest ning punane valgus pingutusi, mis on tehtud pandeemia ohjamiseks," rääkis Rakvere kultuurikeskuse juhataja Eve Alte. "Selleks et tavapärane elu taastuks, kutsume kõiki üles vastutustundlikule käitumisele, vaktsineerima ning toetama meditsiinitöötajaid nii sõna kui ka teoga."

Käesoleval nädalal oleks Rakvere kultuurikeskuse eestvedamisel pidanud toimuma piirkonna kultuuri suursündmus, III Rakvere kultuurifestival, mis pandeemia hoogustunud leviku ja meditsiinisüsteemi ülekoormuse tõttu ära jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles