Rakvere kinnisvaraturul pole jahenemise märke

, suvereporter
Copy
Rakvere kinnisvaraturul korterid liiga kauaks ostjat ootama ei jää. Samuti pole üleliigseid rendipakkumisi.
Rakvere kinnisvaraturul korterid liiga kauaks ostjat ootama ei jää. Samuti pole üleliigseid rendipakkumisi. Foto: Marianne Loorents

Kinnisvaraspetsialistide andmetel on kinnisvara hind Rakvere linnas kasvanud aastaga ligikaudu kolmandiku võrra, kusjuures turu jahenemist märgata ei ole ning prognoosida võib jätkuvat kinnisvarahindade tõusu. “Rakvere linna väga palju uusi elamuid ei ehitata, sest linn on küllaltki tihedalt täis ehitatud,” ütles Pindi Kinnisvara maakler Helve Keskülla ja lisas, et uusi elamuid ehitatakse peamiselt amortiseerunud eramute asemele.

Pindi Kinnisvara maakleri Helve Keskülla hinnangul ei kerki hinnad mitte ainult Rakvere linnas, vaid ka maakonnakeskuse lähedal ja teistes linnades. Kaitseväe- ja raudteelinnas Tapal ja Kadrina alevikus on pakkumises olevate korteriomandite defitsiit ning kõik mõistliku hinnaga korterid kaovad turult kiiresti. Samasugune olukord on Sõmerul, Haljalas, Vinnis ja Kundas.

Kinnisvarabüroo Uus Maa Virumaa juhtivkonsultandi Margus Punase sõnul on neil, kes on omale ostmas eluruumi või kodu, õige aeg seda teha, sest turu paranemise märke pole oodata. Punase hinnangul on majandus aktiivne, inimestel raha ostuks on, pangad on laenude andmisel üsna liberaalsed ja see tekitabki suurt nõudlust, mis omakorda tõstab hindu. Hoida raha pangas, et osta poole aasta pärast, ei maksaks, sest märke turu jahenemisest pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles