Juhtkiri: kuidas säilitada selge mõistus?

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Koroonakriisis räägitakse üha enam depressioonist, meeleoluhäiretest. Tööl käivatel inimestel on kasvanud ärevustase, noored kannatavad mitmesuguste vaimsete probleemide küüsis. Kuidas tekkinud seisu leevendada? Tähtis on enda jaoks asjad ja olukorrad lahti mõtestada ning paigutada need kahte lahtrisse: ühte sellised, mida me muuta saame, ja teise seesugused, millele hammas peale ei hakka.

Inimene kipub ikka tohutult muretsema asjade pärast, millest tema jõud üle ei käi, ning koroonaviirus on kindlasti üks nendest. Tuleb vaadata hirmule silma ja teha endale selgeks, et pidevast kartusest pole kasu, ohutusnõuete järgimisest küll.

Selleks et kuidagigi pimedal ja piiratud ajal vaimselt terveks jääda, peaks elu jätkuma võimalikult samasuguses rütmis, nagu see kulges varem. Jah, väiksemate või suuremate mööndustega: sõpradega suhtlemine telefoni teel, mitte näost näkku, restoranitoidu nautimine, aga kodus, trenni tegemine värskes õhus ja nii edasi. Hobisid, mis inimest varem rõõmsaks tegid, ei tohi ära unustada, sest ärevus ja mure süvenevad siis veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles