Esimest korda on poelettidele jõudnud kodumaise tootja mahebroileriliha

Merly Raudla
Copy
02.11.2021. Äntu, Lääne-Virumaa. FOTOL: Äntu Mõis OÜ, Kikerikii, mahemuna, maheliha, mahebroiler FOTO: Ain Liiva/Virumaa Teataja
02.11.2021. Äntu, Lääne-Virumaa. FOTOL: Äntu Mõis OÜ, Kikerikii, mahemuna, maheliha, mahebroiler FOTO: Ain Liiva/Virumaa Teataja Foto: Ain Liiva

Pandivere kõrgustikul asuva Äntu mõisa Kikerikii ökomunad on kauplustes olnud juba 2012. aastast. Igal aastal munevad 15 000 munakana ligemale 3 miljonit muna, mis viiakse poodidesse üle Eesti. Alates jaanipäevast on Äntu kanalates lisaks munakanadele 4000 mahebroilerit.

"Eelmisel aastal tehtud esimesed katsetused mahebroileriliha kasvatada ja turustada olid edukad: ligi 1000 mahebroileri liha leidis ostjad ilma reklaamita. Tagasiside liha kohta oli paljulubav ja andis meile julguse edasi tegutseda," sõnas Äntu Mõis OÜ juhatuse liige Lauri Bobrovski ja lisas, et mahebroilereid kasvatatakse lindude heaolu silmas pidades. "Maheliha ei sisalda pestitsiidide jääke ega antibiootikume," jätkas Bobrovski.

Praeguse meeskonnaga on Äntus toimetatud alates 2018. aastast. Kolm aastat tagasi üle võetud majapidamine oli pankroti lävel ja kurvas seisus. Lauri Bobrovski sõnul oldi ettevõtet üle võttes valmis raskusteks, aga kuna soov toota mahemune ja mahebroileriliha oli suur, leiti lahendused ja praegu võib juba optimistlikult tulevikku vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles