Koolid loodavad korraldada testimise koostöös kodudega

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Rakvere gümnaasiumi direktor Riina Veidenbaum peab oluliseks kodu ja kooli koostööd, et koroona ei pääseks kooliperes levima, seega on vajalik õpilasi teatud regulaarsusega kiirtestida.
Rakvere gümnaasiumi direktor Riina Veidenbaum peab oluliseks kodu ja kooli koostööd, et koroona ei pääseks kooliperes levima, seega on vajalik õpilasi teatud regulaarsusega kiirtestida. Foto: Marianne Loorents

Esmaspäevast käib koolides õpilaste kiirtestimine, et välistada koroonaviirusega nakatunud õpilaste koolis viibimine. Siiski lähevad suuremad koolid seda teed, et testida saavad lapsed end kodus, kooli tullakse sel juhul juba tervena.

Kui esmaspäeva hommikul testiti õpilasi Rakvere vallas asuvas Uhtna põhikoolis ja tuvastati kolm koroonaviirusega nakatunut, siis maakonna suuremad koolid on otsustanud, et test tehtagu ikka kodus, kooli ülesanne on tegeleda õppetegevusega.

Rakvere reaalgümnaasiumi direktori Martti Marksoo sõnul on nende kindel suhtumine, et koolid õpilasi ei testi, see peaks olema ikkagi kodu ülesanne. "Saatsime lapsevanematele kirja, kus palusime abi ja koostööd," rääkis Marksoo ja lisas, et seni pole tulnud ühtegi negatiivset tagasisidet, kuna ka vanemad on pigem kollektiivsete testimiste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles