Väike-Maarja uus päästemaja enne kaht aastat kerkima ei hakka

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Päästehoone jaoks on ette nähtud riigile kuuluv tühi krunt, mis piirneb elumajade ja päikesepargiga.
Päästehoone jaoks on ette nähtud riigile kuuluv tühi krunt, mis piirneb elumajade ja päikesepargiga. Foto: Ain Liiva

Oma kümme aastat tagasi hakati rääkima vajadusest ehitada Väike-Maarjasse päästekomando uus hoone, mille katuse alla mahuksid ehk ka sealsed korrakaitsjad. Vahepeal täiesti soikunud asjaajamine jõudis äsja staadiumisse, mida ametlikult nimetatakse detailplaneeringu avalikuks väljapanekuks. Ja nagu ikka, on kõlanud ka vastulauseid.

Päästekomando uus hoone peaks kerkima Rakvere–Vägeva maantee ja Tagaküla tee ristmiku lähedusse Väike-Maarja aleviku serva. Sealne pisike, 0,6 hektari suurune maatükk on hoonestamata ja kuulub riigile. Kuna võimaliku heakskiitva otsuse järel hakkab kompleksi nagunii ehitama riik, on omavalitsuse roll vaid detailplaneeringu algatamine, vastu võtmine, selle üle arutamine ja muu selline.

"Tegemist on pika looga," tõdes vallavanem Indrek Kesküla. "Päästeamet pöördus vastava sooviga valla poole minu mäletamist mööda juba 2011. aastal. Riigi Kinnisvarainvesteeringute AS selle asjaga tegeles, aga protsessi sisu oli ligadi-logadi ja tegelikult asi ei liikunud," rääkis Kesküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles