Elevantide, lõvide ja orüksite keskel ehk Antiloomaaed Namiibias

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Reisiseltskond läbis Namiibas 4000 kilomeetrit, avastades Aafrika loodust, loomi-linde ja inimesi.
Reisiseltskond läbis Namiibas 4000 kilomeetrit, avastades Aafrika loodust, loomi-linde ja inimesi. Foto: Kuvatõmmis

Seal peab olema lõvi ... Ongi! Rohu seest paistab kõrv. Minutid veerevad. Möödub tund. Viimaks loomade kuningas tõuseb, et end sirutada ja laisalt lamamispaika vahetada. Fotoaparaadid klõpsuvad.

Aafrika. Namiibia. Talv. Lõppematud teed. Liivatolm. Loomad. “Lõvi oli paari­kümne meetri kaugusel,” meenutas Namiibias kogetut üks retkelisi ja pildistajaid, Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa. “Oli võimas tunne küll, kui suur kiskja haigutas ja sirutas. See tund aega, mis pidi seda momenti ootama, oli igati ootamist väärt.” Imepäraseid hetki, olendeid ja inimesi toob vaatajate ette reisinäitus “Namiibia fotosafari” Lääne-Virumaa keskraamatukogus – valik 2021. aasta juunis Namiibias kahe nädalaga 4000 kilomeetrit läbinud kuueliikmelise reisiseltskonna tehtud fotodest.

“Kui loomaaias on loomad puuris ja inimesed kõnnivad vabalt ringi, siis Namiibias on kõik vastupidi. Loomad tunnevad end oma kodus vabalt ja inimene istub plekist puuris ehk autos ja vaatab neid sealt. Ja kui loom otsustab keset teed lesida, siis ootadki, kuni ta tõuseb ja ära läheb,” selgitas Tiina Kriisa kohalikke reegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles