Seiklejaid oodatakse isadepäeva puhul autoorienteeruma

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Coffee In & Yo teenindaja Eleriin Juur jagab isadepäeva autoseiklejatele lahkelt soovitusi.
Coffee In & Yo teenindaja Eleriin Juur jagab isadepäeva autoseiklejatele lahkelt soovitusi. Foto: Ain Liiva

Seiklusministeerium ja Rakvere Põhjakeskus korraldavad ka tänavu isadepäeva autoseikluse Rakvere ümbruses. Kahjuks on osalejate arv piiratud saja meeskonnaga ja käesolevate ridade ilmumise ajaks võib osalejate arv juba täis olla.

Seiklusministeeriumi autoseiklused sobivad igaühele, kel on auto, nutitelefon, hea seltskond ja pisut nutti. Tuleb üles leida kaardile kantud kontrollpunktid, vastata nende juures telefoniäpi abil küsimusele ja mahtuda seejuures kontrollaja piiresse (või seigelda kogupere-võistlusklassis, kus kontrollaega pole). On veel ka preemiapunkte väärt lisaülesanne: oma seiklus tuleb vähemalt viiel korral üles pildistada ja fotod korraldajale saata.

Seejuures peab autoga liigeldes täitma täpselt liikluseeskirja ning kiirust ületada ei tohi. Äpp jälgib sõitu ja kihutamine toob kaasa miinuspunktid. Eelmisel aastal leidus “seiklejaid”, kellest mõni kihutas üle 160 km/h ja mõni ületas piirkiirust üle 100 korra, kuid nemad lihtsalt diskvalifitseeriti. Lisaks: isegi ilma rikkumiste eest saadud miinuspunktideta poleks nad parimate hulka jõudnud, mis tõestas veel kord vanasõna, et tark ei torma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles