Lääne-Virumaal on viie aasta jooksul uute korteritega tehtud vaid 23 tehingut

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Lääne-Virumaal on korterelamute uusarendused äärmiselt haruldane nähtus. Pilt on illustreeriv.
Lääne-Virumaal on korterelamute uusarendused äärmiselt haruldane nähtus. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Viimasel viiel aastal on Eestis käinud tormiline ehitamine ja kinnisvarahinnad tohutult tõusnud. Siiski ei ole väiksemad maakonnad ehitusbuumist osa saanud, uute korterite ehitamine on drastiliselt koondunud vaid kolme suuremasse tõmbekeskusesse, milleks on Tallinn, Tartu ja Pärnu oma lähialadega.

"Alles hiljuti saime öelda, et Eestis on buum ja kodusid osteti nii-öelda lausa paberilt. Kui vaadata aga numbritele otsa, siis sellest buumist on osa saanud vaid juba teada-tuntud tõmbekeskused. Nii mõneski maakonnas saab aga päris uusi kortereid kokku lugeda ühe käe sõrmedel ja see pole sugugi hea indikaator omavalitsustele. See näitab, et tegemist ei pruugi pikas perspektiivis olla jätkusuutliku elukeskkonnaga, kus soovitakse elada ja oma lapsi kasvatada ning kus jaguks piisavalt töökohti," ütles kinnisvaraportaali City24 portaalijuht Karin Noppel-Kokerov.

Uusarenduste buumi on eest vedanud Tallinn ja Harjumaa, kus alates 2016. aastast tänaseni on uute korteritega tehtud 4605 ostu-müügitehingut. Seda on kaks korda rohkem kui ülejäänud Eestis kokku.

Võrdluseks: Lääne-Virumaal on samal perioodil uute korterite ostu-müügitehinguid tehtud vaid 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles