Juhtkiri: Haapsalu on siinsamas

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Enamasti tunnetab eestlane, et Eestimaa on väike. Mõnel teisel hetkel aga tajume oma pisikest riiki tohutu suurena, näiteks siis, kui mure vaevab mõne teise linna või valla elanikke. Eestlane keerab pea kõrvale, pigistab silmad kinni ja hea meelega suruks ka näpud kõrva, peaasi, et ei peaks “võõra” mure korral sekkuma.

Nii paistab paljudele võõra murena see, et Haapsalu linnas ollakse hirmu all vabakäiguvangina toimetava tapja-pedofiili Vassili Otškalenko tõttu. Nädalavahetusel lõppes allkirjade kogumine ohtliku kurjategija vabapidamise vastu ning oma meelsust eluohtliku jõh­kardi kinnisesse asutusse paigutamise asjus näitas pisut enam kui 3000 inimest. Ühest küljest kenake arv, teisalt siiski väga väike, arvestades, et eestlasi on märksa enam.

Haapsalu ei ole meist tegelikult väga kaugel. Kui jõhkard vabalt ringi käib, võib ta sattuda Tallinnasse, Paidesse, Jõgevale, Tartusse või Rakveresse. Ei taha mõeldagi, mida tunnevad need Haapsalu lastevanemad, kellel väikesed lapsed omapead kooliteed käivad, huviringidest koju tulevad või lihtsalt sõpradega õues aega veedavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles