Põhjakonnal tulevad vihm ja lörts kasuks

Merly Raudla
Copy
Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu kõneles, et kolmapäevast hakkavad liitlased keskpolügoonil kohad sisse võtnud kaitseliitlasi materdama.
Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu kõneles, et kolmapäevast hakkavad liitlased keskpolügoonil kohad sisse võtnud kaitseliitlasi materdama. Foto: Ain Liiva

Esmaspäeval, kui viimaste päevade vihmahood olid metsaaluse mõnusasti lirtsuvaks muutnud, hakkasid kaitseliitlased kogunema õppuseks Põhjakonn. Kaitseliidu Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu kõneles, et ei ole halba ilma, on vaid kehv riietus. Vihmane ja lörtsine ilm ongi jalaväelastele sobilik: vastaste droonid ei lenda ja helikopterid on kõrgel.

“Mida rohkem sajab ja mida kehvem ilm, seda parem meil on,” ütles Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu. Nahksaapad lähevad küll märjaks, kuid neid saab kuivatada. “Läheme telki, kuivatame ära ja elu läheb edasi. Saapad kuivavad kiiresti. Niikaua oled telgis või kaevikus kummuli,” selgitas Ainsalu muheledes.

Õppusel Põhjakonn pannakse proovile kõik kirde maakaitseringkonna üksused. Peamiselt kaitseväe keskpolügoonil ja Rutja õppeväljakul peetav õppus kestab 17. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles