Kliimaprotestijad kolisid pandeemia tõttu internetti

, suvereporter
Copy
Keskkonnaaktivistist Eleri-Lea Elveni hinnangul algab keskkonna päästmine eelkõige iseendast ja pisiharjumuste muutmisest.
Keskkonnaaktivistist Eleri-Lea Elveni hinnangul algab keskkonna päästmine eelkõige iseendast ja pisiharjumuste muutmisest. Foto: Sille Annuk

Fridays for Future on ülemaailmne noorte kliimastreigiliikumine, mille algatas Greta Thunberg. Protestiaktsioonid toimusid pandeemia eel reedeti koolitundide ajal ja 2019. aasta septembris protestiti ka Rakveres. “Muul ajal protesteerides ei kuulata, mis meil öelda on,” selgitas Rakveres protesti korraldanud Eleri-Lea Elven.

Kliimaproteste korraldatakse selleks, et suunata poliitikute tähelepanu kliimaprobleemidele ja maakera päästmisele. Aktsioonis osalejad nõuavad valitsustelt kohest ja radikaalset tegevuskava kliimakriisiga tegelemiseks. Liikumisega innustatakse ka lihtinimesi muutma oma igapäevaharjumusi keskkonnasõbralikumaks.

Rakveres polnud protestimine populaarne. “Rakveres olime kokku mina, kolm sõpra ja üks tüdruk koos oma vennaga. Facebooki üritusele pandi väga palju osalemisi, aga reaalselt tuli kohale väga vähe inimesi,” rääkis Elven. Aktsiooni ebapopulaarsus oli tema hinnangul tingitud selle langemisest kooliajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles