Ilm läheb lähipäevil senisest veidi päikeselisemaks

Copy
Päikesekiired Emumäel.
Päikesekiired Emumäel. Foto: Kairo Kiitsak

Kui viimastel päevadel on ilm pakkunud peamiselt vihmasadu, siis järgnevatel päevadel peaks kohati ka päikest näha olema, prognoosib ilmateenistus. 

Reede öö hakul on mandril laialdaselt pilvine ning sajab vihma ja lörtsi. Saartel on selgem ja enamasti sajuta. Pärast keskööd hõreneb pilvisus ka mandril ja sajuhood eemalduvad. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning puhub 5–11, puhanguti 14, rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +5 kraadi, rannikul tuleb kuni +8 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm. Virumaal võib veidi sadada. Puhub lääne- ja loodetuul 5–11, puhanguti 14 m/s, Soome lahe ääres kuni 18 m/s, õhtul veidi nõrgeneb. Sooja on 5–9 kraadi. 

Laupäeva öösel on Ida-Eesti pilvisem ja kohati võib veidi vihma või lörtsi sadada, Lääne-Eestis on enam selgemat taevast ja ilm on sajuta. Puhub loodetuul 3–9, öö hakul Virumaa rannikul puhanguti 13 m/s, hommikuks tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on vahemikus –3 kuni +2 kraadi, rannikul tuleb kuni +6 kraadi. Päeval on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Tuul pöördub läänekaarest lõunakaarde ja on nõrk. Sooja on 3–5, saartel kuni 8 kraadi.

Pühapäeva öösel pilvisus tiheneb. Kesköö paiku hakkab Lääne-Eestis vihma ja lörtsi sadama ning sadu levib edasi ida-kagu poole. Puhub lõunakaare tuul 3–8, hommikul pöördub põhjarannikul põhjakaarde ja tugevneb puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus –2 kuni +2 kraadi, rannikul tuleb kuni +6 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Ennelõuna on vihma- ja lörtsihoogudega, pärastlõunaks sajuvõimalus väheneb. Puhub valdavalt kirdetuul 5–10, rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 2–5 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles