Pandeemia raskendab abivajajate aitamist

, suvereporter
Copy
Pille-Ruth Kukemilgi hinnangul on sotsiaaltöötaja suurim rõõm, kui abivajajast saab ise toime tulev inimene.
Pille-Ruth Kukemilgi hinnangul on sotsiaaltöötaja suurim rõõm, kui abivajajast saab ise toime tulev inimene. Foto: Meelis Meilbaum

Toidupanga töös hoidmine on läinud viimastel aastatel keerulisemaks. Abivajajate hulk on märgatavalt kasvanud ja annetajaid on jäänud vähemaks, kuna paljud on koroonakriisi tagajärjel kaotanud töökoha või suure osa sissetulekust.​​ Väiksem hulk vabatahtlikke peab tegema rohkem tööd, kuna toiduainete jagamine on hajutatud pikema aja peale.

Eestis on aastaga kahekordistunud perede arv, kes toidupanga abi vajavad. Praegu jagab toidupank toiduabi keskmiselt 14 271 inimesele nädalas. Lääne-Virumaal on toiduabi vajavate perede arv sama ajaga kasvanud 235-lt 321-le.

Turvalisuse tagamiseks hakati toidupangast abi saavaid inimesi hajutama juba esimese viiruselaine ajal. Seetõttu kestab toidu jagamine terve päeva. Kui pandeemia eel võeti kõik vabatahtlikud abilised vastu, siis praegu on nende arv langenud viieteistkümnelt kümnele, et ka vabatahtlikud saaksid tööd teha võimalikult hajutatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles