Kopter võib lennata, aga lampe tammikusse paigaldada ei tohi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kaitsealuse Rakvere tammiku kohal tohib helikopteriga lennata ja lennumasin võib maanduda ka tammikus paikneval erakinnistul.
Kaitsealuse Rakvere tammiku kohal tohib helikopteriga lennata ja lennumasin võib maanduda ka tammikus paikneval erakinnistul. Foto: Ain Liiva

Rakverlased on hämmingus: tammikut läbivad jalgrajad on valgustamata, sest tegemist on maastikukaitsealaga ja neid ei tohi sinna paigaldada. Samas maandub erakopter keset kaitseala ja sellele pole mingit takistust. Ebaloogilisena näiv olukord on siiski seadustega täielikult kooskõlas.

Rakvere abilinnapea Laila Talunik meenutas, et tammiku jalgradade valgustamise teema oli linnavalitsuses juba paar aastat tagasi jutuks. “Mina otseselt asjaga ei tegelenud, aga nii palju tean, et äraütlemist põhjendati maastikukaitsealaga,” rääkis ta. “Enne valimisi palusid paljud linlased mult selgitust – kuidas saab nii olla, et erakopter maandub tammikus, aga tänavavalgustust sinna paigaldada ei tohi. Eraisikuna olen saatnud keskkonnaministeeriumisse ka järelepärimise, aga vastust pole veel saanud.”

Tõepoolest, Rakvere tammik on maastikukaitseala. Selle kõige viimane kaitseeeskiri kinnitati 2017. aastal, kuid piirkond on kaitse all juba alates 1939. aastast. Viimasel redaktsioonil seisab muide Rakvere mehe Marko Pomerantsi allkiri, kes oli 2017. aastal keskkonnaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles