Kukepoks Assamalla burgerikioski ümber võttis uue pöörde

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Rita Kodukohviku parkla, mis ei vasta nõuetele. Paremal kollase kohvikuhoone ees on näha betoonplokke, mis transpordiamet 3. novembril paigaldas.
Rita Kodukohviku parkla, mis ei vasta nõuetele. Paremal kollase kohvikuhoone ees on näha betoonplokke, mis transpordiamet 3. novembril paigaldas. Foto: Ain Liiva

Alates 3. novembrist ääristavad Assamalla külas paiknevat Rita Kodukohviku parkimisplatsi neli betoonplokki. “Miks need tõkked on ohtlikud? Kui jalakäija tuleb üle tee, siis ta astub üle tõkete. Piisab sellest, kui kinganina sinna taha takerdub, ja sa oled ninali,” kurtis kohviku omanik Margarita Köster.

Margarita Köster alustas söögikoha pidamisega Assamalla külas Kalevipoja tee ääres 2017. aasta juunis. Esialgu paiknes tema toidumüümise haagis parklas maantee idaküljel, elektrit sai see läheduses paiknevast Hilvia Libliku vanast maakivist kauplusehoonest. 2019. aasta juulis ostis kauplusehoone aga Hando Lööper, kes teatas, et parkla tuleb vabastada.

Lööperi sõnul pani burgeriärile Assamallas alguse hoopis ameeriklane Eric Leif Vanderer ning Köster lihtsalt libises tema asemele, kui ameeriklane minema läks. Lööper väitis, et Libliku esindajana oleks Köster võinud ise kauplusehoone ja parkla ära osta, aga pidas hinda liiga kalliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles