Kolmas põlvkond Matsimoka lihameistreid tähistab neljandat aastakümmet

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Vennad Sten (vasakul) ja Jan Inno Huljal. Taamal perefirma tootmishooned, millest uuem, vasakpoolne, valmib aasta lõpus.
Vennad Sten (vasakul) ja Jan Inno Huljal. Taamal perefirma tootmishooned, millest uuem, vasakpoolne, valmib aasta lõpus. Foto: Ain Liiva

Kadrina vallas Huljal tegutseva Matsimoka perefirma lihatootmise traditsioon ulatub 1982. aastasse. Hoolimata sellest, et igast poest Matsimoka tooteid ei leia, on suudetud arendada mainekas bränd vaid umbes kümne kilomeetri kaugusel regiooni ja Eesti suurimast, Rakvere lihakombinaadist.

Jan Inno mäletab, kuidas isa ja vanaisa iseehitatud suitsuahjus liha suitsutasid. Suvevaheaegadel võttis isa ta Tallinnasse kaasa. Jättis poisi Nõmme turule kaupa müüma, ise läks edasi Kadaka turule. Kaheksa-üheksaaastasel Janil oli ämber jalgade all, et üle leti ulatuda. Vihtidega kaalu kuju on Matsimoka praegusel tootejuhil igatahes siiamaani silme ees.

Vihtidega kaalude aeg on läbi, aga endiselt müüvad Matsimoka kraami firma esindajad otse nende müügipunktidest. Püsiletid, kus kodumaised vorstid laagerduvad, on Rakvere Põhjakeskuses, Tartu Kaubamajas ning Tallinnas Rocca al Mare, Ülemiste ja Kristiine kaubanduskeskuses. Mõned valitud palad on nüüdseks ka Selveri, Rimi ja Coopi kettide tootevalikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles