Õunakrõpsud kõditavad maitsemeelt

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Külmkuivatatud õunakrõpsudele on parim tagasiside see, et need kaovad letilt kiiresti, arvab Ingrid Pruus-Määltsemees.
Külmkuivatatud õunakrõpsudele on parim tagasiside see, et need kaovad letilt kiiresti, arvab Ingrid Pruus-Määltsemees. Foto: Ain Liiva

Külmkuivatatud õunakrõpsud, mida valmistab Marja Talu Aiand OÜ, pakuvad näksimisrõõmu suurtele ja väikestele. Marja Talu Aiand OÜ juhatuse liige Ingrid Pruus-Määltsemees rääkis, et õunakrõpsude valmistamise mõte tekkis sellest, et taheti õuntele leida muud kasutust peale mahla, ning sai teoks tänu sellele, et külmkuivatustehas asub aiandi lähedal. “Varem olime musta sõstraga proovinud,” nimetas ta.

Aiandi õunad leidsidki tee külmkuivatustehasesse, kus tehakse toode valmis ja ka pakendatakse.

Krõpse toodetakse Marja talu aiandi ubinatest ning need on igati tervislikud, sest viljapuude kasvatamisel ei ole kasutatud keemilisi väetisi ega taimekaitsevahendeid. Krõpsude tegemiseks kasutatakse ainult parima kvaliteediga õunu. “Toimetame mahepõhimõtete järgi,” märkis Pruus-Määltsemees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles