Minu Gelato käsitööjäätiste maitsepaleti loovad koduaia marjad

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Minu Gelato jäätisemeister Ave Pajo-Vassiljev leiutab külmale maiusele üha uusi retsepte.
Minu Gelato jäätisemeister Ave Pajo-Vassiljev leiutab külmale maiusele üha uusi retsepte. Foto: Ain Liiva

Minu Gelato itaaliapärased käsitööjäätised, mida valmistab LumiLiil OÜ, sünnivad värsketest ehtsatest koostisosadest, eelkõige koduaia marjadest ja puuviljadest ning piimast, mis pärineb Lääne-Virumaa tootjatelt.

Minu Gelato looja ja juhi Ave Pajo-Vassiljevi sõnul eristab gelato’t tavapärasest ehk Ameerika stiilis jäätisest see, et gelato’s on rohkem piima ja vähem rõõska koort, mistõttu on selle rasvasisaldus madal. Teine oluline erinevus puudutab jahutusprotsessi ehk külmutusfaasi. “Vahustamine on tunduvalt aeglasem ja Itaalia jäätise sees on vähem õhku ning seetõttu on maitse ehe. Minu andmetel tohib seda olla kõige rohkem 30 protsenti. Tavajäätistes on see 50–80 protsenti,” rääkis jäätisemeister. Kuigi siidine gelato tundub magus, on seal vähem suhkrut, maitse intensiivsus tekib aga napimast õhuhulgast.

Ave Pajo-Vassiljev ütles, et oluline on ka gelato söömistemperatuur, mis peaks olema vahemikus –12 kuni –14 kraadi, et jäätis oleks pehmem. “Muidu võib jäätis suu ära külmetada,” hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles