Juku järglased nomineeriti aasta toiduaine tiitlile

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Liis Järvamägi toodab kombucha't Väike-Maarja vallas Kivimurru talus.
Liis Järvamägi toodab kombucha't Väike-Maarja vallas Kivimurru talus. Foto: Ain Liiva

Paari-kolme aasta eest pealinnast maale tagasi Kivimurru tallu kolinud Liis Järvamägi (pildil) sai vanaemalt kingituseks Juku. Nüüdseks on Juku igaviku teele läinud, kuid tema 27 järglase eest hoolitsemine on noorele naisele nii hobi kui ka sissetulekuallikas.

Juku oli teeseen, nagu on tema järglased Julia, Julius ja teised. Juku suguseltsi abil valmistab Liis Järvamägi teeseenejooki ehk peenema nimetusega kombucha’t. Sel aastal olid tema köögis Väike-Maarja vallas Kivimurrul valminud kombucha’d nomineeritud Lääne-Viru aasta toidutoote tiitlile.

“Olen nüüd teeseent kasvatanud kolm aastat,” rääkis Liis Järvamägi. “Ma ei teadnud sellisest seenest mitte midagi, aga see valdkond hakkas mind kohe huvitama. Tänaseks olen end interneti ja raamatute abil teemaga päris põhjalikult kurssi viinud ja ühest Jukust, kes on tänaseks ajalugu, on saanud praeguseks 27 teeseent.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles