Linnudoomino klotsid saavad kokku ja linnud selgeks

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Linnudoomino pakub huvi nii suurtele kui ka väikestele.
Linnudoomino pakub huvi nii suurtele kui ka väikestele. Foto: Foto: Tambet Devaney

Peep Veedla on aastaid korraldanud Käsmus Viru Folki ja teisi muusikaüritusi. Kui bändid lavalt lahkunud, kuulab ta meeleldi aga linnulaulu. Eesti tiivulistest on ta kirjutanud hulga raamatuid, viimati lausa luulekogu “Laululuige lummuses. Värsid lindudest”. Virumaa Teataja veergudel on tal Eesti Ornitoloogiaühingu juubeliaasta puhul erirubriik “Nädala lind”. Kevadel tekkinud ideest sündis aga lauamäng – linnudoomino.

Lihtsate reeglitega klassikaline doomino on tuttav enamikule meist. Tavaliselt oleme harjunud doominoklotsidel nägema täppe, mis omakorda tähistavad numbreid. Samas pole ju põhjust, miks ei võiks kindla arvu täppide asemel olla doominokivil hoopis lind.

2017. aastal leidis Veedla ühest Hollandi meenepoest doomino, millel olid linnud klotsidele joonistatud karikatuuridena. Eelmisel talvel seda lastelastega mängides tekkis tal aga mõte: miks ei võiks joonistuste asemel olla fotod? “Olin väga üllatunud, et sellist toodet polnudki Eestis veel ära tehtud,” kirjeldas linnusõber selgusehetke, mil teadis, et idee tuleb teoks teha. Väike uurimine selgitas, et lihtsama lauamängu tootmisega saab hakkama sama trükikoda, kust tulevad Veedla linnuraamatud. Veedla viimane kirjatöö oli just toimetajale üle antud ja mängulise projekti jaoks oli parajalt aega. Kampa sai kutsutud fotograaf Heiko Kruusi. Esimesed komplektid valmisid juba maikuus, väljaandja autori enda kirjastus Pesapaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles