Väike-Maarjas kihutati mudelbagidega võidu

Copy

Pisikesed 1,3 kilogrammi kaaluvad, äkilise elektrimootoriga, sadade seadistamisvõimalustega amortisaatoritega ja täiesti toimiva aerodünaamikaga pisikesed puldiga juhitavad bagid nõuavad juhilt teravust, täpsust ja keskendumist. Täna peeti Väike-Maarja mudelihallis maha meeleolukas võistlus, et välja selgitada parimad mudelkartide juhid.

Laupäeval Väike-Maarjas toimunud mudelkartide Eesti meistrivõistluste sarja esimene etapp tõi kokku kümneid mudelautohuvilisi. Mudelbagid on täismõõtmetest võistlusbagidest kümme korda väiksemad puldi teel juhitavad autod, mis suudavad ideaaltingimustes arendada pea 100-kilomeetrist tunnikiirust. Sisehallis kiirused muidugi nii suureks ei lähe.

Mudelautodega kihutamine on ilmselt kõige odavam viis autosporti harrastada. Alaga saab pihta hakata kõigepealt endale minimaalse tasu eest auto üürides ning katsetades ja proovides. Lihtsama võistlusauto saab soetada umbes 200 euro eest ja ega tippklassi masinadki üle mõistuse kallid ei ole, jäädes tuhande euro kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles