Galerii ja video ⟩ Kolmveerand maakonna päästeressursist rakendati kellegi hooletust likvideerima (1)

Copy
Taaravainu külas põleb kõrvalhoone.
Taaravainu külas põleb kõrvalhoone. Foto: Marianne Loorents

Laupäeval kell 19.11 sai häirekeskus teate suurest tuleleegist Rakvere ringtee lähistel Taaravainu külas uusarenduste piirkonnas. Põles suur mahajäetud hoone. Sündmusel rakendati umbes 75 protsenti kogu Lääne-Virumaa päästeressursist. Tulekahju puhul on põhjust kahtlustada kellegi pahatahtlikku või hooletut käitumist.

Põles eterniitkatusega vana puidust 6 meetri laiune ja umbes 40 meetri pikkune mahajäetud hoone. Inimesed õnnetuses esialgsetel andmetel vigastada ei saanud. Elamutest oli tulekahju õnneks paarisaja meetri kaugusel.

"Tulekahju ei teki ise," märkis Rakvere korrapidamisgrupi vanemkorrapidaja Tom Leesnurm. "Praegu on kogu maakonna päästeressursist 75 protsenti kustutamas mingisugust vana mahajäetud hoonet. Meie ressurss oleks kohe piiratud, kui kuskil mujal praegu väljakutse peaks tulema," väljendas Leesnurm nördimust. Samas piirkonnas on mõned aastad tagasi mahajäetud hooned põlenud varemgi.

Päästetöid oli jälgima tulnud hulk inimesi, kellest enamik küll viisakalt käitus, kuid mõned sõitsid autoga praktiliselt põleva hoone kõrvale, segades oma tegevusega tööd tegevaid päästjaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles