Juhtkiri: hooletus tekitab suuri kulusid

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Laupäeval kulutasid maakonna päästekomandod hulgaliselt ressurssi, et kustutada mahajäetud hoones põlengut, mille oli ilmselt põhjustanud kellegi hooletus või suisa pahatahtlikkus. Päev hiljem tuli päästjail kiirustada Tamsallu, et seal puu otsast kassipoeg alla tuua. Kuigi elu on näidanud, et ühtegi kassi luukeret veel puu otsast leitud ei ole, ei saa päästjad hädasolijale appi tõttamata jätta, nii lihtsalt kord juba on. Kõik see maksab aga raha, ja mitte vähe.

Kuigi päästeamet on pahatahtliku tegevuse eest, nagu süütamine, tikkudega mängimine, valeväljakutse tegemine, kehtestanud suured trahvid, rumal jändamine jätkub. Ilmselt on viga selles, et pahatahtlikult tulekahju tekitanu ei adu absoluutselt seda, et kui päästjad on ühel objektil rakendatud, ei saa nad kohe teisele tormata. Kui Rakvere külje all oleva mahajäetud kuuri põlengu ajal peaks süttima elumaja Rakvere kesklinnas, siis halvemal juhul tõttavad päästjad sinna Jõgevalt ning tegelikult võib süütuna näiv temp maksma minna kellegi elu.

Kassikese nutukisa on loomulikult valus kuulata ja normaalse inimese süda ei luba loomal piinelda. Küll aga tasub enne oma naabrimeeste ja -naiste uksele koputada kui 112 valida, kuna meil on palju ettevõtlikke ja julgeid inimesi, kes suudavad redeliga ise kassikese puu otsast päästa. Päästjatele võiks puu otsas oleva kassi pärast helistada tõesti vaid siis, kui loomakest muud moodi päästa ei ole võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles