Lääne-Virumaa noortalunikud said kokku veerand miljonit eurot toetust

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Populaarsemateks tegevusvaldkondadeks, kus toetus määrati, on teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatus, järgnesid veislaste ja pühvlikasvatus ning puuvilja- ja marjakasvatus.
Populaarsemateks tegevusvaldkondadeks, kus toetus määrati, on teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatus, järgnesid veislaste ja pühvlikasvatus ning puuvilja- ja marjakasvatus. Foto: Arvo Meeks

PRIA määras 100 noorele ettevõtjale kokku ligi neli miljonit eurot põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetust. Lääne-Virumaalt sai toetust kuus ettevõtjat.

PRIA arengutoetuste osakonna teenuste juht Katrin Märss ütles, et noortaluniku toetus on klientide hulgas püsivalt populaarne. Taotlejaid on alati olnud tunduvalt rohkem kui raha. Nagu eelmiste voorude puhul, plaanitakse enamik investeeringuid teha põllumajanduslike hoonete rajamiseks, seadmete soetamiseks ja maa ostuks.

Kokku laekus toetustaotluste vastuvõtuperioodil 146 noortaluniku toetustaotlust, toetust taotleti üle 5,7 miljoni euro. Taotlusvooru eelarve oli 4 miljonit eurot. Kuna soovitud toetuste summa ületas eelarvet, määras PRIA toetused nõuetekohastele taotlustele antud hindepunktide abil saadud paremusjärjestuse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles