Euroopa spordilinna tiitlile kandideerimine tõi esile murekohad

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
ACES Europe’i president Gian Franceco Lupattelli (vasakul) hindab Rakvere inimeste teotahet ja entusiasmi. Ringkäigul olid kaasas Rakvere abilinnapea Laila Talunik (paremal) ja spordikeskuse direktor Ave Sats (paremalt teine).
ACES Europe’i president Gian Franceco Lupattelli (vasakul) hindab Rakvere inimeste teotahet ja entusiasmi. Ringkäigul olid kaasas Rakvere abilinnapea Laila Talunik (paremal) ja spordikeskuse direktor Ave Sats (paremalt teine). Foto: Marianne Loorents

Rakvere linn kandideerib 2022. aasta Euroopa spordilinnaks. Kuigi “spordilinn” kõlab uhkelt, on tiitlist oluliselt tähtsamad reaalsed sammud, mis spordivaldkonnas tehakse.

Spordilinna tiitli põhiline mõte on Euroopa mõistes tundmatuid linnu tunnustada nende tehtud sammude eest spordivaldkonnas. Tuua esile nende head ja vead, ning mis põhiline – pakkuda lahendusi.

Projektis osalemiseks tuli kokku panna põhjalik taotlus, kus on kirjeldatud Rakvere linna sporditaristut, sportlasi, koostööd organisatsioonide vahel ja nii edasi. “Minu arvates ongi see projekt selles mõttes hea, et spordi kaardistamise käigus saime ka ise parema ülevaate tegelikkusest,” sõnas Rakvere abilinnapea Laila Talunik. “Kui mured on teada, on parem neid lahendada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles