Tapa murdis teisel poolajal Kehra

Merly Raudla
Copy
Vahur Oolup (vasakult), Rail Ageni ja Marten Saar lisasid suure panuse Tapa võiduarvele.
Vahur Oolup (vasakult), Rail Ageni ja Marten Saar lisasid suure panuse Tapa võiduarvele. Foto: Helin Potter

Tänases Balti liiga käsipallilahingus alistas SK Tapa võõral väljakul 22:21 (9:12)  HC Kehra/Horizon Pulp & Paperi.

Kehras alustasid muljet avaldava publikuhulga silme all mõlemad meeskonnad ilma põhijoonemängijata, sest puudusid nii Anton Borovski kui ka Artur Morgenson. Esimeste minutite sangar oli veel mullu Tapa väravasuul seisnud Mikola Naum, kes tegi häid tõrjeid ning viis kaaslased täpsete söötudega kiirrünnakutesse.

Väravaid tuli aga visalt ja 13. minutil tõi Rail Ageni tabloole 4:4 viiginumbrid. Siis jäid külalised kümneks minutiks kuivale ning Sigmar Seermann realiseeris Naumi hiilgava üleväljasöödu, viies Kehra 10:4 juhtima. 25. minutil jäi Tapa ilma ukrainlasest Igor Berežnõist, kes sai kolmanda kaheminutilise karistuse.

See sütitas hoopis tapalasi ning Ageni ja Marcus Rätteli tabamuste toel jõuti ühe värava kaugusele. Poolaja võitis Kehra küll 12:9, aga jäi kohe teise pooltunni algul rünnakul hätta. Tapa kaitse aktiveerus ja tihenes ning kehralaste tegutsemist hakkas pärssima väsimus.

Rätteli karistusviskest tuli 40. minutil 14:14 viik ja kohe viis Ageni kiirrünnakust Tapa esimest korda juhtima. Viis minutit hiljem pääses Balti liiga parim snaiper jälle jooksu ning külalised juhtisid 18:15. Kehra jätkas võitlust ja Seermann seadis 53. minutil jalule 18:18 viigi, ent Tapal oli veel käike varuks.

Lõpuvile kõlades võisid tapalased tähistada magusat 22:21 võitu. Ageni viskas seitse ja Rättel neli väravat, Vahur Oolup ja Marten Saar tabasid mõlemad kolmel korral. Kehra kasuks oli Danil Gumjanov resultatiivne seitsmel juhul.

"Kahe punkti üle on muidugi hea meel, ei mäletagi viimast võitu Kehra üle. Aga kooliõpetajana liiga positiivset hinnet ei tahaks panna. Tahtmine oli suur, aga mängudistsipliinist kinnihoidmisega on probleeme. Siiski saime võimsa emotsiooni ja siit on hea homme Põlvasse sõita," vaatas Tapa peatreener Elmu Koppelmann pühapäeva poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles