Eeloleval nädalal on oodata külma ja talviseid teeolusid

Copy
Eeloleval nädalal on oodata talviseid teeolusid.
Eeloleval nädalal on oodata talviseid teeolusid. Foto: Marianne Loorents

Ilmateenistuse prognoosi järgi võib esmaspäeva öösel tulla kuni kuus kraadi külma, päeval on aga temperatuur kolme külma- ja kolme soojakraadi vahel. Suurt talvekülma lähipäevadel veel tulemas ei ole.

Öösel põhja poolt alates taevas selgineb. Öö hakul sajab mõnel pool hooti lund ja lörtsi, suurema tõenäosusega mandri lõuna- ja idapoolses servas, hommikul jõuab merelt sajuhooge ka saartele. Puhub loode- ja põhjatuul 5–12, rannikualadel puhanguti 15–18 m/s, hommikuks tuul aegamisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on vahemikus –1 kuni –6 kraadi, tuulele avatud rannikul tuleb kuni +3 kraadi. 

Peipsi järvel puhub loodetuul 8–11, puhanguti kuni 15 m/s, hommikuks tuul nõrgeneb. Laine kõrgus on 0,7–1,5 meetrit. Hooti võib lund ja lörtsi sadada. Nähtavus on öö hakul mõõdukas või halb, pärast keskööd paraneb. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni –3 kraadi.

Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool on lume- ja lörtsihooge, mis liiguvad läänest itta. Õhtul Lääne-Eesti saartelt alates pilvisus tiheneb. Puhub läänekaare tuul 3–9, rannikul puhanguti 12 m/s, õhtul tugevneb saartel ja rannikul edelatuul, mis ulatub puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni –3 kraadi, saartel ja läänerannikul tuleb kuni +3 kraadi.

Peipsi järvel puhub lääne- ja loodetuul 4–7, puhanguti kuni 10 m/s, õhtu poole pöördub tuul edelasse. Laine kõrgus on 0,3–0,9 meetrit. Enamasti on ilm sajuta, õhtupoolikul võib hooti lund sadada. Nähtavus hea, õhtul mõõdukas. Õhutemperatuur vahemikus –1 kuni –2 kraadi.

Prognooside kohaselt on libeduse oht suur.

"Kuna paljudel sõidukitel on all veel suverehvid, tuleks nüüd kõikidel autoomanikel paigaldada oma sõidukitele talverehvid. Suverehvidega lumesajus liiklemine on äärmiselt ohtlik ja häirib oluliselt linnaliikluse sujuvust," ütles Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Ühtlasi tasub Sule sõnul talvistes oludes liiklemisel meeles pidada, et suviste liiklemisvõtete kohandamine libedate teeoludega vajab harjumist, mistõttu tuleks varuda sihtkohta jõudmiseks aega ja kannatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles