Viimane võimalus saata enda lühifilm Eesti suurimale noorte filmifestivalile

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere gümnaasiumi filmifestival pakub alustavatele kineastidele võimaluse tuua enda film publiku ette.
Rakvere gümnaasiumi filmifestival pakub alustavatele kineastidele võimaluse tuua enda film publiku ette. Foto: Erakogu

Eesti suurimale noorte filmifestivalile, Rakvere gümnaasiumi filmifestivalile lühifilmide esitamise tähtaeg on 1. detsembri südaööl. Festivalile oodatakse kuni 20 minuti pikkuseid linateoseid.

Lühifilmide hulgast valivad žüriiliikmed välja kümme, mida näidatakse suurejoonelisel finaal-show'l 5. veebruaril.

Festivalil tunnustatakse noori kahes kategoorias: õpilaskategoorias, kuhu kuuluvad filmitegijad vanuses kuni 19 aastat (k.a), ning tudengikategoorias, kuhu kuuluvad filmitegijad vanuses 20–26 aastat. Filmidel puudub teema- ning žanripiirang, mis tagab loomevabaduse ja võimaldab esitada filme soovitud teemal.

Rakvere gümnaasiumi filmifestival (RGFF) on Eesti suurim noorte korraldatud lühifilmide festival, mis sai alguse 2004. aastal ja mille eesmärk on pakkuda alustavatele kineastidele võimalust tuua enda film publiku ette ning motiveerida õpilasi ja tudengeid, keda paelub filmikunst.

Festival on noortele väärt väljund oma loomingu tutvustamiseks ning hea võimalus pälvida tagasisidet Eesti filmimaastikul tunnustatud tegijatelt. Saadetud filme hindab meisterlik eelžürii, kelle valiku põhjal pääseb finaali kummastki kategooriast viis linateost. Finaalis linastuvaid filme hindab professionaalne põhižürii ning mõlema kategooria parimaid pärjatakse auhindadega.

Kolme filmiga RGFF-il osalenud ja mitu auhinda võitnud filmitegija Urmet Piiling meenutab festivali kui kohta, kus filmitegijaid võeti alati hästi vastu. "See ei ole lihtsalt festival, kuhu sa lähed enda filme näitama, sa lähed elamust saama," rääkis ta. "Kui saad enda filmi vaadata suurel ekraanil koos rahvaga, siis see on see, mis teeb filmist filmi."

Rakvere gümnaasiumi filmifestivali finaalüritus leiab aset 5. veebruaril. Sellest tehakse ka otseülekanne.

Festivali meeskonna eesmärk on korraldada seekordne festival suuremalt, uhkemalt ja glamuursemalt kui kunagi varem.

Eelmisel aastal esitati festivalile 21 lühifilmi, millest kaheksa kuulusid õpilas- ning 13 tudengikategooriasse.

Lisainfot osalemise kohta leiab Rakvere gümnaasiumi filmifestivali kodulehelt ja sotsiaalmeediakontodelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles