Kunstnik Pusa näitab roosat täppi ja valguse algust

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kunstnik Pusa on eelkõige tuntud oma erksavärviliste mustritega.
Kunstnik Pusa on eelkõige tuntud oma erksavärviliste mustritega. Foto: Rakvere Teater

Täna kell 17.17 avatakse Rakvere Teatrigaleriis Pusa näitus "Roosa täpp ja valguse algus". 

Roosa täpp on kujund, mis on leitav peaaegu iga Pusa maali pealt. Roosa täpp on justkui kõikide alguste algus. Sellest võib kujuneda ja kujundada, mida hing ihkab. Üks on täpiga aga kindel: ilma valguseta ta hästi kujuneda ei taha, pigem vegeteerib vaikselt ja ootab oma aega. Ka valgus saab kusagilt alguse ja just seda lugu nimega "Roosa täpp ja valguse algus" saab näha Rakvere Teatrigaleriis.

Pusa ehk Piret Bergmann (Torim) on lõpetanud Eesti kunstiakadeemia Pärnu kolledži, elab ja töötab Pärnus ning tegutseb tänapäeval peamiselt maalikunstnikuna. Ta on üles astunud paljudel isiku- ning grupinäitustel nii Eesti kui ka mujal maalilmas.

Ta on kirjutanud ja illustreerinud mitu lasteraamatut. Pusa on eelkõige tuntud oma erksavärviliste mustritega, peaaegu psühhedeelsena mõjuvate maalidega, mille tõttu on tal Eesti kunstipildis üsna unikaalne koht. Pusale on antud Ants Laikmaa noore kunstniku preemia (1998), Eesti Kultuurkapitali Pärnumaa kultuuritegija preemia (2008 ja 2015) ja Pärnu kunsti aastapreemia (2011). Pusa on Eesti Kunstnike Liidu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles