Ida-Virumaa spordi- ja kultuuriüritused saavad toetust

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Viht on saunakultuuri oluline osa.
Viht on saunakultuuri oluline osa. Foto: Dmitri Kotjuh

Integratsiooni sihtasutuse korraldatud konkursi tulemusena saavad toetust 10 Ida-Virumaal toimuvat spordi- ja kultuuriüritus kogusummas 205 209,28 eurot. Toetust saab ka MTÜ Rakvere Maraton, et korraldada Eesti saunakultuuri päevad.

Konkursi tulemusena toetatakse suurprojekte, milles osaleb vähemalt 1000 inimest. Ürituste toetamise eesmärk on aidata kaasa piirkonna majanduse, ettevõtluse ja turismi arengule, suurendada regiooni atraktiivsust, tuua piirkonda külastajaid kogu Eestist.

"Tore on näha, et Ida-Virumaa muutub ürituste korraldajatele üha atraktiivsemaks ja suur osa toetusest läheb seekord päris uutele algatustele," ütles integratsiooni sihtasutuse kultuurilise mitmekesisuse valdkonnajuht Kristina Pirgop-Benton. "Elavam kultuuri- ja spordielu annab omakorda hoogu nii turismile kui kohalikule majandusele," lisas ta.

Uutest algatustest saab toetust näiteks Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti korraldatav degusteerimislaat "Narva maitsed 2022". MTÜ Wildstream avab Narvas jõulude ajal Põhjaõue jõuluküla. Narva suusaklubi Firn korraldab mitu spordiüritust, UpJump OÜ rahvusvahelise laste ooperi- ja balletifestivali "Narva". MTÜ Rajamuusika eestvedamisel toimus Narvas festival IDeeJazz 2021. MTÜ Sofiit-Klubi loob etenduse "Narva lähedal". Sihtasutus Narva Loomeinkubaator korraldab Ida-Viru disaininädala.

Toetuse saab ka piirkonnas ja siseturistide hulgas populaarseks osutunud traditsiooniline üritus SeiklusFest.

MTÜ Rakvere Maraton korraldab seekord Ida-Virumaal Eesti saunakultuuri päevad ning MTÜ ContempArt orkestriõhtud "Helid piiri peal" Narvas.

Ida-Virumaa ettevõtluse ja turismi edendamine ning spordi- ja kultuuriürituste algatamine ning arendamine Ida-Virumaal on osa riigi regionaalpoliitika programmi raames elluviidavast Ida-Virumaa programmist, mida rakendab integratsiooni sihtasutus koostöös rahandusministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles