Uhtna põhikool tähistab sünnipäeva

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Droonifoto, millel kogu Uhtna kooli pere, tehti mullusel õpetajate päeval.
Droonifoto, millel kogu Uhtna kooli pere, tehti mullusel õpetajate päeval. Foto: Karmo Lugima

Sel nädalal tähistab Uhtna põhikool oma 35. sünnipäeva. Õppeasutuses toimuvad sel puhul iga päev vahetundide ajal mitmesugused ühistegevused. Juubelinädal päädib reedese laternakõnniga, millest oodatakse osa võtma kogu Uhtna kandi rahvast.

Täpselt saja õpilasega Uhtna kooliperel on juba pikaaegne traditsioon, et igal esmaspäeval kogunevad kõik ühe pika vahetunni ajal. Vastavalt sellele, mis aeg parajasti on, räägitakse aktuaalsetel teemadel. "Kui tulemas on kadripäev, räägime kadripäevakommetest, enne jõule jõulupühadest ja nii edasi," selgitas Uhtna põhikooli direktor Egle Neuhaus. Pandeemia ajal hajutati need kogunemised kahele vahetunnile, esmalt olid koos 1.–4. ja siis 5.–9. klass. Käimasoleval juubelinädalal sai aga igast päevast esmaspäev – huvitavad kogunemised toimuvad igal koolipäeval.

Esmaspäeval tutvustas kooli ajalugu Uhtna raamatukogu juhataja Inge Pikkoja. Eelmisel aastal parimaks lasteraamatukoguhoidjaks valitud Pikkoja rääkis sellest, kuidas õppimine vanasti käis, kui palju oli kunagi väikseid koole ning kuidas kunagisest Kohala koolist sai Uhtna põhikool. Teisipäevaseks kogunemiseks oli Uhtna kooli kauaaegne ühiskonna- ja inimeseõpetuse õpetaja Sirje Rebane ette valmistanud slaidiesitluse kooli arengust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles