Jõhvi kontserdimajas kuulutatakse välja Virumaa noor muusik

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Muusik Mari-Liis Uibo.
Muusik Mari-Liis Uibo. Foto: Erakogu

Selgitamaks välja Virumaa säravaimad noored muusikatalendid, toimub 29. novembril Jõhvi kontserdimajas Virumaa muusikakoolide vaheline konkurss tiitlile "Virumaa noor muusik 2021". Konkurssi korraldab muusikute fond PLMF ja see on publikule vaba sissepääsuga.

"On hea meel, et sõltumata praegusest olukorrast saame Virumaa elanikele siiski pakkuda võimalust kohtuda nii Eesti parimate muusikute kui ka kohalike talentidega," ütles Virumaa konkursi ellukutsuja Pille Lill. "Rõõmustav, et osalejaid on rohkem kui eelmisel aastal ja loodetavasti ka konkurents tugevam."

Konkurss on mõeldud Virumaa muusikakoolide õpilastele eesmärgiga tunnustada Virumaa noori muusikatalente ja nende õpetajaid. Laiemaks eesmärgiks on klassikalise muusika õppe populariseerimine Virumaal.

Konkursi eelvoor algab esmaspäeval, 29. novembril kell 15 Jõhvi kontserdimaja kammersaalis ning kell 18 algaval lõppkontserdil esinevad konkursi finalistid, toimub autasustamine ja kontsert keelpillikvartetilt koosseisus Kristina Kriit, Mari-Liis Uibo, Toomas Nestor, Andreas Lend. Nende esituses kõlab Dvořáki kuulus keelpillikvartett "Ameerika". Konkursi žürii koosseisu kuuluvad Pille Lill ja keelpillikvarteti liikmed.

Konkursil osalevad Väike-Maarja, Rakvere, Jõhvi, Narva, Narva-Jõesuu ja Viru-Nigula muusikakoolid ning Ahtme, Iisaku, Kadrina ja Kohtla-Järve kunstide koolid. Võistlustulle astuvad Maria Müürsepp, Rainis Lükk, Kaisa Lee Vaiknemets, Mark Ravlussevitš, Artjom Smirnov, Emilia Lebedeva, Sofia Kulikova, Tihon Altorv, Mirtel Mooses, Leegi Brigitte Kais, Lisbeth Poom, Georgi Samarski, Georgi Smirnov, Jelizaveta Lõssenko, Mark Pihlakas, Reimo Peetso, Mark Malashenko, Daniil Yaroshenko ja Anna Bakejeva.

Muusikute fond PLMF tuletab seoses koroonaviiruse levikuga meelde, et meie kõigi tervis on tähtsaim. Selleks tagab PLMF kontserdikohtades valitsuse kehtestatud nõuete täitmisega külastajate turvalisuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles