Scoutspataljoni sõdurid käivad Tapa gümnaasiumis tarkust taga nõudmas

Merly Raudla
Copy
Tapa gümnaasiumi mittestatsionaarse õppe 11. klass. Kolm klassivenda on pildilt puudu – nemad on Malis missioonil. Esiplaanil Üllo Ahu, tema taga Rimon Reinmets ja Joosep Joaveski. Vasakus reas Henry Uuk ja Robin Trutin.
Tapa gümnaasiumi mittestatsionaarse õppe 11. klass. Kolm klassivenda on pildilt puudu – nemad on Malis missioonil. Esiplaanil Üllo Ahu, tema taga Rimon Reinmets ja Joosep Joaveski. Vasakus reas Henry Uuk ja Robin Trutin. Foto: Merly Raudla

Kevadel lõpetas Tapa gümnaasiumi 12. klassi 36 õpilast, kellest vaid kolmandik olid päevase õppe õppurid. Ülejäänud olid mittestatsionaarse õppe abituriendid, kellest enamiku moodustasid Scoutspataljoni sõdurid.

Neljapäeva pealelõunal on Tapa koolimaja juures üsna vaikne. Üksik koolijüts võtab jalgratta ja vurab koolihoovist välja. Enamik õpilasi on juba koju või trenni jõudnud. Siiski läheb koolimajas veel töö edasi. Kui päevased koolilapsed on ära läinud, saabuvad kahel päeval nädalas mittestatsionaarse õppe noored. Enamik neist on Scoutspataljoni sõdurid, kel omal ajal koolitee pooleli jäänud. Nüüd pingutavad nad töö ja võibolla ka pereelu kõrvalt, et gümnaasiumi lõputunnistus kätte saada.

11. klassi matemaatikatunnis esimesena arvestustöö valmis saanud Rimon Reinmets on 24-aastane Scoutspataljoni kapral. Elu seadis asjalood nii, et Reinmetsal jäi gümnaasium pooleli. Noormees läks tööle, astus kaitseväkke ning sealt edasi Scoutspataljoni. See on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega manööverüksus. Praegu õpib Reinmets Tapa gümnaasiumi mittestatsionaarses õppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles